Crna hronika

Akcija Kalibar u Kozarskoj Dubici pronađeno oružje imunicija | Info

[ad_1]

D.J. iz Kozarske Dubice uhapšen je akciji „Kalibar“, u okviru koje je pronađena veća količina oružja i municije, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave.

 Akcija Kalibar u Kozarskoj Dubici pronađeno oružje imunicija
Izvor: PU Prijedor

Akcija je sprovedena juče, nakon što je dan ranije prijavljeno da jedna osoba narušava javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Kozarskoj Dubici.

U saopštenju je navedeno da je lice D.J. uputilo ozbiljne prijetnje policijskim službenicima i počinilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici izvršen je pretres stambenog objekta i vozila koje koristi D.J.

„Tom prilikom je oduzeto 26 pušaka različitog kalibra, od čega tri puškomitraljeza, tri automatske puške i jedna poluautomatska, zatim dva pištolja, šest ručnih bacača raketa-zolje, pet ručnih bombi, tri tromblona, 2.763 komada municije različitog kalibra, vojni noževi, rapovi, te drugi predmeti“, naveli su iz policije.

Oduzeto oružje i municija biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, dok će minsko-eksplozivna sredstva biti predata Republičkoj upravi civilne zaštite.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.J. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena poizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.[ad_2]

Source link

Slični članci

Izboden muškarac u Železniku | Info

NinaG

Bugarin švercovao mrtvu majku preko granice

NinaG

Četvoro povređenih u teškom udesu u Rakovici!

NinaG