Vesti

Bebe u prvoj sekundi Nove godine u Beogradu, u Nišu rođeni blizanci

Protekle noći, sekund posle ponoći, na Ginekološko akušerskoj klinici u Višegradskoj ulici u Beogradu porodila se Monika Barać i na svet donela zdravu devojčicu na svet.

Dete i majka su dobro. Devojčica je teška 3.590 grama i dugačka 52 centimetra, piše Blic.

Tri bebe rođene su i u GAK Narodni front u prvom minutu nove godine. Dečak težak 3.760 grama rođen je u prvoj sekundi 2022. Taj porođaj obavila je doktorka Ana Jovanović.

Sve tri bebe rođene su prirodnim putem. Majke i bebe se dobro osećaju.

Prve bebe rođene u 2022. godini u Nišu su blizanci, dva dečaka, rođena u razmaku od tri minuta, saopštili su noćas iz Univerzitetskog kliničkog centra.

Prvi dečak rođen je pet minuta iza ponoći, a drugi osam minuta iza ponoći. Na rođenju su imali 2.730 grama i 2.970 grama.

Po tradiciji, prvorođene bebe dobiće poklon grada koji će majci Sanji Spasić Đorđević, uručiti gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu prva beba u 2022. godini je dečak, težak 3.470 grama, koji je na svet došao oko jedan posle ponoći. Kako je rečeno agenciji Beta, porodilja je iz Kragujevca, a dečak je njeno prvo dete.

Kragujevac je dobio još dva najmlađa sugradjanina, do 9.30 rođena su još dva dečaka.

Radojičić: Sekund posle ponoći u GAK KC Srbije rođena devojčica, 300.000 za svaku bebu

Sekund posle ponoći u Ginekološko-akušerskoj klinici u Kliničkom centru Srbije rođena je devojčica teška 3.590 grama, a duga 52 centimetra, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Koristim ovu priliku da zahvalim lekarima, dežurnoj ekipi u Višegradskoj na čelu sa prof. Spremović-Rađenović, koja je imala mnogo lepog posla tokom novogodišnje noći“, rekao je Radojičić za TV Prva tokom obilaska GAK u Višegradskoj ulici.

Naveo je da je u GAK „Narodni front“ gotovo u isto vreme rodjen dečak težak 3.760 grama i dug 53 centimetra.

„Stvarno nismo mogli da poželimo lepši početak godine. Napominjem da će prve bebe rođene u 2022. od Grada na poklon dobiti 300.000 dinara“, dodao je on.

Kazao je da je budžet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu je ove godine oko 28 milijardi dinara, dok je budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu 6,6 milijardi dinara i naglasio da „nema sumnje“ da će i ove godine grad „na pravi način voditi brigu o deci i porodiljama“.

„Kada su najmladji i briga o njima u pitanju, Grad je ove godine obezbedio više sredstava nego prošle godine. Nastavićemo da radimo na renoviranju škola, izgradnji predškolskih ustanova, ali i izgradnji nove dečje klinike u Tiršovoj“, istakao je on.

Izvor: rs.n1info.com

Slični članci

Napravili smo pametan potez

NinaG

I Rusija poslala Srbiji jasnu poruku

NinaG

ZA MEČ SA SLOVENCIMA: Pešić precrtao trojicu reprezentativaca | Najnovije vesti

NinaG