Vesti region

Crna Gora: Ni restrikcije, ni poskupljenja – Biz

[ad_1]

Iz crnogorske Elektroprivrede (EPCG) tvrde da do kraja godine nee biti poskupljenja ni restrikcija elektrine energije, a strunjaci preporuuju mere tednje.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: Shutterstock/yerv

Ilustracija: Shutterstock/yerv

Za tri meseca Crna Gora uvezla je struje u vrednosti od gotovo 106 miliona evra, a Nacionalno koordinaciono telo koje bi se bavilo energetskom krizom, formirano krajem jula, jo se nije sastalo.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija, prenosi portal RTCG, kau da prate situacije i da e se pomenuto telo okupiti.

Direktor EPCG Nikola Rovanin kae da je Crna Gora jedna od retkih zemalja u svetu gde se osea energetska kriza zbog sezone, jer je poveana potronja, a smanjena proizvodnja i da je zbog toga bila prinuena da uvozi struju.

Za uvoznu struju Crna Gora je kae za tri meseca platila gotovo 106 miliona evra.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija, pie portal, najavljuju da e Savet ubrzo usvojiti novi set mera i preporuka za naredni period.

„Ne razmiljamo da poveamo cenu elektrine energije, jer za 10 do 20 odsto ne bi nita dobili. Do kraja godine ne razmiljamo o tome, ne razmiljamo o restrikcijama“, kae Rovanin.

Marko Perunovi, lan Nacionalnog saveta za analizu i praenje sigurnosti snabdevanja energijom smatra da treba biti spreman na mere i restrikcije.

„Trebalo bi da imamo plan restrikcija, jer smo suoeni sa tim da nemamo elektrinu energiju, uvozimo je, ekamo etvrti kvartal, velike padavine“, kae Perunovi.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.[ad_2]

Source link

Slični članci

Požar u Vrpolju kod Šibenika i dalje aktivan, odbranjeni svi objekti

NinaG

VIDELI POLICIJU PA PROSULI KOKAIN: Oduzeta određena količina droge

NinaG

Plenković: Izrečena 151 novčana kazna

NinaG