Nekretnine

Da li je ovo najskuplja kuća u Americi?

Imanje ima devet spavaćih soba i trebalo je da bude završeno pre četiri godine, ali je izgradnja zaustavljena zbog niza finansijskih i građevinskih problema

Najskuplja kuća u Americi bi uskoro mogla da se nađe na aukciji, sa početnom cenom od čak 250 miliona dolara, ali iako vam cena zvuči vrtoglavo – imajte na umu da je taj iznos tek polovina prvobitno tražene cifre. Prodaja je oglašena kada je nad imanjem pokrenut stečaj.

Poverioci kažu kako da planiraju da unajme prodavca luksuznih kuća, koji bi im pomogli u tome da vila „The One“ sa Bel Air-a, od 105.000 m2, dobije svog kupca.

Kako piše Daily Mail, a prema rečima menadžera u „Crestlloyd“, „još uvek se razmatra najbolja strategija, ali je predviđanje da će prodajna cena biti otprilike 250 miliona dolara“.

– Cilj nam je da vodimo promišljen proces prodaje, kako bismo povećali vrednost nekretnine koju sebi može da priušti mala grupa ljudi na svetu – kaže.

Sa prvobitnom cenom od 500 miliona dolara, mega-vila „The One“ je trebalo da bude najskuplja prodata kuća u Americi, a onda je investitor zaustavio prodaju u oktobru zbog spora između njega i zajmodavca „Hankey Capital“, koji inače pripada Donu Hankeju.

Poznat kao „kralj mega-vila u Los Anđelesu“, podneo je zahtev za zaštitu od bankrota za svoju firmu „Crestlloyd“, nakon što je „Hankey Capital“-u platio 106 miliona dolara duga.Investitor i filmski producent Nil Najami kupio je „The One“ 2012, a poslednjih devet godina je obećavao kako će izgraditi najveću kuću u SAD i na njoj odlično zaraditi. Međutim, kako je u januaru vila stavljena na prodaju – nije uspeo da plan sprovede u delo, niti da pronađe kupca.

Imanje ima devet spavaćih soba i trebalo je da bude završeno pre četiri godine, ali je izgradnja zaustavljena zbog niza finansijskih i građevinskih problema.

Zanimljivo je da kuća poseduje sopstvenu kuglanu, privatno pozorište, noćni klub, zatim nekoliko bazena, đakuzi, salon, teretanu i podzemnu garažu sa dve rotirajuće platforme za automobile.Ipak, ako mislite da je i devet soba za spavanje mnogo, to je manje od polovine od prvobitnog plana: naime, trebalo je da ih bude 20.

Izvor: biznis.telegraf.rs

Slični članci

Statistika tržišta nekretnina u Srbiji

NinaG

Kvadrat kuće ide do 1.300 evra!

NinaG

Od Svetove penzije skinuli još 239 eura

NinaG