Vesti region

Incident na letu do Tuzle, muškarac pokušao da otvori vrata aviona

Na letu iz danskog grada Bilund za Tuzlu u Bosni i Hercegovini dogodio se incident kada je muškarac pokušao da otvori vrata aviona tokom leta, preneo je Klix.ba.

Državljaninu Danske Sulejmanu Imamoviću, koji je verbalno vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, određeno je zadržavanje do 24 sata po Zakonu o prekršajima.

Prema pisanju portala Klix.ba, avion niskobudžetne kompanije Wizz Air zbog magle nije mogao da sleti na aerodrom u Tuzli, a nakon informacije da se let preusmerava za Beograd jedan od putnika ustao je sa svog sedišta i pokušao da otvori vrata.

Muškarac je intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan.

Nakon što je sprečen u nameri da otvori vrata, isto je probala da uradi i njegova supruga.

Posle sletanja na beogradski aerodrom oboje su uhapšeni.

Wizz Air: Ne tolerišemo uvredljivo ponašanje prema putnicima i osoblju

Aviokompanija Wizz Air saopštila je kako se na letu Bilund – Tuzla dogodio incident, kada su dva putnika počela da vređaju ostale u avionu. Kabinsko osoblje je intervenisalo i „rešilo situaciju“.

„Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Bilund – Tuzla, u noći sa 28. na 29. decembar, zbog magle u Tuzli preusmeren je na Beograd. Nakon objave o preusmeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika. Naše kabinsko osoblje rešilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sleteo, a po sletanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima.

Za ostale putnike osiguran je kopneni prevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju“, poručeno je iz Wizz Air.

Izvor: rs.n1info.com

Slični članci

Glavni pretres u predmetu „Dobrovoljačka“ zakazan za 21.9.

NinaG

SAMO DA NIJE IZ DF-a: Demokrate hoće Lekića za premijera

NinaG

Uhapšeni trojac povezan sa ubistvom načelnika Bašića predat Tužilaštvu BiH

NinaG