Svet

Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije! | Info

[ad_1]

Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije, uz kontinuirani rast priliva stranih direktnih investicija (SDI), izjavio je u četvrtak portparol Ministarstva trgovine Kine.

 Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije!
Izvor: Kineski radio internacional

SDI u matičnom delu Kine, u stvarnoj upotrebi, porasle su za 17,3 odsto na godišnjem nivou na ukupno 798,3 milijarde juana u prvih sedam meseci ove godine. Izraženo u američkim dolarima, prilivi su porasli za 21,5 odsto i dostigli 123,92 milijarde američkih dolara.

Portparol Šu Đijueting pripisao je privlačnost Kine četiri faktora kada je govorio na konferenciji za novinare. “Kineske prednosti, uključujući kompletan industrijski sistem, veliko tržište, društvenu stabilnost i pozitivne ekonomske osnove na duge staze, stvorile su dobru osnovu za razvoj preduzeća finansiranih iz inostranstva“, rekao je Šu

“Tržište koje se neprestano otvara i pruža više mogućnosti, a dosledna poboljšanja poslovnog okruženja jačaju poverenje stranih kompanija“.

Šu je dodao da je Kina je uvela novu negativnu listu za strane investicije kako bi dodatno proširila pristup tržištu.

Takođe je ukinuto, revidirano ili doneto 520 propisa kako bi se poboljšalo zakonsko okruženje za strane investicije.

“Rađeno je i na tome da se pomogne u rešavanju poteškoća sa kojima se suočavaju strane firme, naročito na obnovi proizvodnje usred pandemije“, zaključio je portparol.

Inicijalizacija u toku…[ad_2]

Source link

Slični članci

Par imao odnose u bazenu, svi prisutni gledali | Info

NinaG

Engleski kraljevi koji su se zvali Čarls | Info

NinaG

Rusku šetnju svemirom prekinula loša baterija u odelu kosmonauta – Svet

NinaG