Vesti region

KRISTIJAN ŠMIT VIKAO PRED NOVINARIMA: Visoki predstavnik u BiH ljut

[ad_1]

VISOKI predstavnik u BiH Krisitijan Šmit danas je tokom posete Goraždu razgovarao i sa novinarima o izmenama Izbornog zakona i deblokadi Federacije BiH, i tom prilikom vrlo žustro govorio, ljut zbog, kako je rekao, nerada političara, igranja političkih igara i prebacivanja odgovornosti s jednih na druge.

КРИСТИЈАН ШМИТ ВИКАО ПРЕД НОВИНАРИМА: Високи представник у БиХ љут - Доста му је политичких игара (ВИДЕО)

Foto: Epa

Na pitanje novinara o tome zbog čega se nije fokusirao i na prava Ostalih prilikom sastavljanja izmena, Šmit je reagovao vrlo otvoreno i burno.

– Glupost, potpuna glupost. LJudi, nisam došao da sedim i stojim ovđe, ja brinem za ovu državu. Ovo je grad u kojem su ljudi gubili živote i mi (OHR) nismo ovde da igramo političke igre. Političari ih igraju i meni je više dosta toga. Žao mi je što sam glasan, ali preko glave mi je insinuacija koje su netačne – rekao je Šmit, preneo je portal Klix.ba.

On je naglasio da je u BiH došao s dobrom namerom, a da su političari ti koji sve vide kao monetu za potkusurivanje i da sabotiraju deblokiranje države.

– Petnaest godina političari u ovoj zemlji nisu u stanju da se dogovore o Izbornom zakonu, pitajte njih zašto to nije promenjeno. Postajem jako ljut jer svi ovde krive sve druge i uvek je neko drugi kriv – rekao je Šmit.

On je ponovio da je krajnje vreme da političari sednu i počnu da rade i da neće prihvatiti stalna krivljenja njega da dovodi u pitanje teritorijalni integritet države ili Ostale u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije[ad_2]

Source link

Slični članci

Pratite najnovije vesti sa fronta

NinaG

Orban dobio podršku sa “neočekivanog mesta”

NinaG

Rekordna inflacija u Hrvatskoj – Biz

NinaG