Vesti

Lavić zaplenjen u Subotici već mesec dana na Paliću: Novi kralj zoo vrta utrostručio težinu i lepo napreduje

[ad_1]Sadašnji prostor će uskoro postati malo za njegove potrebe, tako da su u vrtu već počeli sa adaptacijom jedne volijere u kojoj će biti smešten i izložen sve dok se ne donese konačna odluka o njegovoj sudbini, o čemu odluku donose nadležni državni organi

lavić, lav, Zoo vrt Palić

Foto: Zoo vrt Palić

Vest da je policija zaplenila u Subotici mladog lava, privukla je pažnju javnosti. Nakon što je oduzet od nesavesnih vlasnika, lavić je zbrinut u zoološkom vrtu na Paliću, a nakon karantina od mesec dana, konačno možemo i da ga vidimo.

Zahvaljujući akciji specijalne jedinice policije, mladi mužjak lavića spasen je sa crnog tržišta i smešten je već više od mesec dana u Zoološkom vrtu na Paliću.

Pomalo neuhranjen i dezorijentisan, mali lavić je u prethodnih meseci bio u karantinu i pod budnom pažnjom i negom zaposlenih ovog vrta, tako da je danas, sa svoja četiri meseca, napredna beba koja je u tom periodu gotovo utrostručila svoju težinu.

– On je sada zaist amnogo bolje. Živahniji je, mnogo je i narastao u proteklom mesecu. Na prijemu je imao oko četiri kilograma, danas već skoro 12 – kaže za RTV Sonja Mandić, direktorka zoološkog vrta na Paliću.

Sadašnji prostor će uskoro postati malo za njegove potrebe, tako da su u vrtu već počeli sa adaptacijom jedne volijere u kojoj će biti smešten i izložen sve dok se ne donese konačna odluka o njegovoj sudbini, o čemu odluku donose nadležni državni organi koji su životinju i zaplenili, u ovom slučaju Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

– Naša želja je da ostane kod nas u zoološkom vrtu i da ga spojimo sa našom grupom afričkih lavova – dodaje Mandić.

Ukoliko se to desi, obezbedila bi se održivot lavova u vrtu na Paliću za naredne dve decenije. A do konačne odluke, u naredne dve nedelje biće adaptiran prostor gde će moći da ga vide i svi posetioci vrta, u volijeri preko puta mrkog medveda. Kao i u slučaju Kjare, ukoliko ostane na Paliću, kumovi mladog lava biće posetioci vrta koji će ime predlagati na konkursu.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.[ad_2]

Source link

Slični članci

Gde je centar grada?

NinaG

 U Srbiji potvrđen prvi slučaj majmunskih boginja

NinaG

Uhapšen Srđan Nogo | Najnovije vesti

NinaG