Sport

Miloš Kerkez debituje za Mađarsku odbija Srbiju | Sport

[ad_1]

Upoznajte Miloša Kerkeza, momka koji je do tinejdžerskih dana živeo u Srbiji, ali nikada nije ni pomišljao da obuče dres „orlova“.

 Miloš Kerkez AZ Alkmar
Izvor: Profimedia/ANP | Dutch Height | ED OF THE POL

Selektor Dragan Stojković Piksi je saopštio da bi Samardžić trebalo da u martu naredne godine zaigra za Srbiju, dok je sam igrač nakon toga rekao kako jedva čeka da nastupa za mladu selekciju Nemačke. Ali pored igrača koje je Srbija uspevala da uveri da treba da igraju za svoju otadžbinu, jedan je „orlovima“ promakao. Miloš Kerkez bi u petak uveče trebalo da debituje za selekciju Mađarske protiv Nemačke.

Ovaj momak je rođen 2003. godine u Vrbasu. Ovaj momak će u novembru napuniti 19 godina i radi se o talentovanom levom beku. Prve fudbalske korake je do 14. godine pravio u Hajduku iz Kule, da bi se potom s porodicom preselio u Mađarsku, gde je i stasao. Tamo je seniorski fudbal počeo da igra za Đer, pre nego što ga je u zimu 2021. doveo slavni Milan. Na „San Siru“ se nije dugo zadržao, pošto je prešao u redove holandskog AZ Alkmara. Iako je već dugo poznato da je talenat koji bi mogao da zaigra za Srbiju, ali on nikada nije razmišljao u tom pravcu. Oduvek mu je želja bio dres Mađarske.

„Razgovarali smo o tome u porodici ranije i naša odluka je jednoglasna – definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske“, rekao je Kerkez mađarskim medijima pre nekoliko godina. Ali da se nije snašao u mlađim selekcijama Milana, možda i nije iznenađenje nakon reči mađarskog novinara Akoša Varge.

 Miloš Kerkez Paolo Maldini Milan
Izvor: Twitter/SempreMilanCom/printscreen

On je u intervjuu za sajt „Planetamilan“ istakao da je Miloš problematično dete izvan, ali i na samom terenu i da je to razlog zašto se u omladinskim kategorijama nije duže zadržao u redovima bečkog velikana.

„Njegov otac je istakao činjenicu da njegov sin pravi ogromne nezgode svojim ponašanjem. Takođe je rekao kako je Rapid imao ogroman problem s njim i njegovom disciplinom i da je to jedini razlog zašto nije ostao duže tamo u Austriji. Nakon Rapida je otišao u Đer. Prema rečima Miloševog oca Sebastijana, on ‘uopšte nije lak za vođenje i treniranje’, ali u isto vreme, on je vredan i nakon svakog treninga ostaje duže da bi odradio dodatne zadatke“, rekao je novinar „Špilera“.

Kerkez je poziv reprezentacije Mađarske dobio i u junu, za mečeve Lige nacija. Ipak, susret protiv Engleske je presedeo na klupi za rezerve i još nije upisao prvi nastup u seniorskoj selekciji. Za kadetsku je zabeležio dva nastupa, a za mladu selekciju pet. Srbija oko njega nikada nije imala šanse, a uprkos dobrim igrama koje ove sezone pruža u Holandiji, možda je ipak tako bolje.[ad_2]

Source link

Slični članci

Grci najavljuju povratak Jovića u Zvezdu – Sport

NinaG

Rajli Opelka napao Bena Rotenberga zbog Novaka Đokovića | Sport

NinaG

Partizan najavio jačanje ekipe u E-sportu – Sport

NinaG