Vesti

Napravili smo pametan potez

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija napravila pametan potez, jer je zlatne rezerve vratila u zemlju, i da će nastaviti sa kupovinom zlata.

„Srbija je kupovala dosta zlata. Ne verujem da ćemo ove godine imati snage da nastavimo sa velikim kupovinama, ali nesto ćemo kupiti svakako“, rekao je Vučić na pitanje novinara na novootvorenom aerodromu Rosulje da li je Srbija i dalje lider u regionu po kolicinama zlatnih rezervi i koliko su one važne imajući u vidu narastajuću svetsku krizu.

Vucić je istakao i da je napravljen pametan potez jer su rezerve zlata povučene u zemlju.

„Da li ste videli šta su Rusima uradili. Sve pare, 300 milijardi u jednom danu su im oteli, ko zna šta će kome da padne na pamet u svetu“, primetio je Vučić i dodao da Srbija zato ne treba da brine, jer je zlato vraćeno u zemlju i pod našom je kontrolom.

Istakao je i da zlatne kao i devizne rezerve rastu i dalje i da Srbiji dobro ide.

„Ne mozete ako niste fiskalno stabilni da dajete 15 000 dinara za 200 000 ljudi, povećavate plate i penzije, minimalce“, ukazao je Vučić.

On je ponovio strahovanje od toga šta će doneti predstojeća zima, jer se, kako kaže, plaši da kraj rata neće skoro doći.

„Naše je da čuvamo mir za sebe i svoju zemlju i da se provučemo i preživimo, a da nam privreda napreduje i nastavimo da radimo i gradimo“, zaključio je Vučić.

Izvor: b92.net

Slični članci

Iznose fotelju preko daske

NinaG

Bebe u prvoj sekundi Nove godine u Beogradu, u Nišu rođeni blizanci

NinaG

Đilas: Srbija mora da uskladi spoljnu politiku sa EU – Da gledamo šta je naš interes kao što Rusija gleda svoj

NinaG