Biznis

NOVA STRATEGIJA DIREKTORA GUGLA Tri pitanja koja menjaju učinak zaposlenih

[ad_1]

Produktivnost ima tendenciju da opada kako se letni meseci bliže kraju, ostavljajući mnoge kompanije da traže načine za borbu protiv posledica i održava moral (i učinak) na visokom nivou.

Sundar Pičai

Foto: LM Otero / Tanjug/AP

Sundar Pičai

Izvršni direktor Gugla Sundar Pichai sprovodi novu strategiju za koju se nada da će ne samo povećati produktivnost zaposlenih, već i podstaći zajedništvo i timski duh.

Blic preporučuje

Kroz program “Simplicity Sprint” zaposleni u Guglu dobili su tri pitanja o radu u kompaniji. Zatim će rukovodioci pročitati odgovore i obratiti se određenim zaposlenima ako smatraju da njihovi odgovori uključuju nešto što bi kompanija mogla da preduzme i pretvoriti u svoju poslovnu politiku, prenosi Bankar.me.

Tri pitanja su:

  • Šta bi vam pomoglo da radite konkretnije i efikasnije pri pružanju usluga našim korisnicima i klijentima?
  • Koje prepreke treba da uklonimo kako bismo brže postigli bolje rezultate?
  • Kako da eliminišemo nepotrebnu potrošnju, a zadržimo preduzetnički duh i fokusiranost dok rastemo?

Otvorena priroda ankete, koja je poslata na adrese svih 176.000 zaposlenih u tehnološkom gigantu, nudi zaposlenima priliku da se osećaju kao da imaju pravo glasa u odlučivanju kompanije, a istovremeno prikuplja nove ideje o tome kako unaprediti organizaciju.

Sundar Pičai

Foto: Tsering Topgyal / Tanjug/AP

Sundar Pičai

Guglova matična kompanija Alphabet, objavila je svoju zaradu u drugom kvartalu 2022. prošlog meseca, sa 69,7 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 13 odsto u odnosu na isto vreme prošle godine.

Pichai je zaslužan za ulaganje kompanije u AI i iniciranje kompjuterskog programiranja kao primarnog pokretača uspeha kompanije ove godine.

“U drugom tromesečju, naš učinak je bio vođen pretraživanjem i Cloudom. Investicije koje smo godinama radili u AI i računarstvo pomažu da naše usluge budu posebno dragocene potrošačima i vrlo učinkovite za preduzeća svih veličina. Kako budemo izoštravali fokus, nastavićemo odgovorno da ulažemo u informatiku na dugi rok”, rekao je izvršni direktor.

Alphabet je juče popodne imao 14 odsto manju vrednost akcija u odnosu na prethodnu godinu.

[ad_2]

Source link

Slični članci

Uklonjene barikade poljoprivrednika u Novom Sadu, posle osam dana uspostavljen saobraćaj u centru grada

NinaG

Dženet Jelen: Moguće poskupljenje gasa na zimu

NinaG

Gajić: Pomoć mladima od 100 evra – kupovina glasova njihovih roditelja

NinaG