Biznis

NOVA STRATEGIJA DIREKTORA GUGLA Tri pitanja koja menjaju učinak zaposlenih

[ad_1]

Produktivnost ima tendenciju da opada kako se letni meseci bliže kraju, ostavljajući mnoge kompanije da traže načine za borbu protiv posledica i održava moral (i učinak) na visokom nivou.

Sundar Pičai

Foto: LM Otero / Tanjug/AP

Sundar Pičai

Izvršni direktor Gugla Sundar Pichai sprovodi novu strategiju za koju se nada da će ne samo povećati produktivnost zaposlenih, već i podstaći zajedništvo i timski duh.

Blic preporučuje

Kroz program “Simplicity Sprint” zaposleni u Guglu dobili su tri pitanja o radu u kompaniji. Zatim će rukovodioci pročitati odgovore i obratiti se određenim zaposlenima ako smatraju da njihovi odgovori uključuju nešto što bi kompanija mogla da preduzme i pretvoriti u svoju poslovnu politiku, prenosi Bankar.me.

Tri pitanja su:

  • Šta bi vam pomoglo da radite konkretnije i efikasnije pri pružanju usluga našim korisnicima i klijentima?
  • Koje prepreke treba da uklonimo kako bismo brže postigli bolje rezultate?
  • Kako da eliminišemo nepotrebnu potrošnju, a zadržimo preduzetnički duh i fokusiranost dok rastemo?

Otvorena priroda ankete, koja je poslata na adrese svih 176.000 zaposlenih u tehnološkom gigantu, nudi zaposlenima priliku da se osećaju kao da imaju pravo glasa u odlučivanju kompanije, a istovremeno prikuplja nove ideje o tome kako unaprediti organizaciju.

Sundar Pičai

Foto: Tsering Topgyal / Tanjug/AP

Sundar Pičai

Guglova matična kompanija Alphabet, objavila je svoju zaradu u drugom kvartalu 2022. prošlog meseca, sa 69,7 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 13 odsto u odnosu na isto vreme prošle godine.

Pichai je zaslužan za ulaganje kompanije u AI i iniciranje kompjuterskog programiranja kao primarnog pokretača uspeha kompanije ove godine.

“U drugom tromesečju, naš učinak je bio vođen pretraživanjem i Cloudom. Investicije koje smo godinama radili u AI i računarstvo pomažu da naše usluge budu posebno dragocene potrošačima i vrlo učinkovite za preduzeća svih veličina. Kako budemo izoštravali fokus, nastavićemo odgovorno da ulažemo u informatiku na dugi rok”, rekao je izvršni direktor.

Alphabet je juče popodne imao 14 odsto manju vrednost akcija u odnosu na prethodnu godinu.

[ad_2]

Source link

Slični članci

Belgijski premijer pozvao EU da zaustavi visoke cene energije

NinaG

TARGET BELEŽI PAD DOBITI ZA SKORO 90 PROCENATA Veliki trgovac na malo ima kontinuirani problemi sa zalihama

NinaG

Tesla priprema podjelu dionica 3 za 1

NinaG