Sport

Pirotske ekipe u basketu poražene u polufinalima završnice prvenstva Srbije : Sport : Južne vesti

[ad_1]

Na završnom turniru „Roda 3×3“ prvenstva Srbije basketaši Pirota osvojili su treće mesto, dok je četvrto mesto pripalo još jednoj ekipi iz toga grada – ekipi Krupca. Šampion Srbije je ekipa Wuxi koja je u finalu savladala Partizan.

Iskusna ekipa Pirota bila je jedan od favorita, naročito nakon što je od turnira odustao Ub, jedna od najboljih ekipa u tom sportu, zbog komplikacija pri povratku sa turnira iz Portorika.pirot 3x3

Treće mesto za ekipu Pirota; foto: 3×3 Serbia
Nakon dve pobede u grupi, u četvrtfinalu su savladali ekipu Galensa sa 14:11, da bi možda i iznenađujuće eliminisani u polufinalu i to od budućeg šampiona.

Imali su prednost od 8:1 i 17:13, ali je Wuxi došao do preokreta i sa 21:20 savladao pirotski tim.

Druga ekipa iz Pirota – Krupac, bio je među autsajderima na turniru u Beogradu, ali su nakon dve pobede u grupi izborili četvrfinale, gde su sa 22:20 savladali Moneyball.

U polufinalu se, ipak, Partizan za sve pitao i ubedljivo su sa 21:9 porazili ekipu Krupca, koja je tako osvojila četvrto mesto zbog manje datih koševa od kolega iz druge pirotske ekipe.

Turnir se najpre igrao u centru Beograda, na Trgu republike, da bi zbog hladnog i vlažnog vremena sama završnica bila prekinuta i mečevi se preselili u halu „Basket siti“ na Čukaričkoj padini.[ad_2]

Source link

Slični članci

Pešić ŠOKIRAN! Slovenci kao da su svi iz iste ulice!

NinaG

Željko Obradović šutira na koš na meču Partizana | Sport

NinaG

Rajli Opelka napao Bena Rotenberga zbog Novaka Đokovića | Sport

NinaG