Tehnologija

Plaajte lako i bezbedno uz Google Pay i Mastercard

[ad_1]

Korisnici u Srbiji sada imaju mogunost da koriste Google Pay usluge, zahvaljujui kompaniji Mastercard i partnerima iz bankarskog sektora.Foto: Mastercard / Promo

Foto: Mastercard / Promo

Mobilna plaćanja su zgodan nain da pomoću svog pametnog telefona, pametnog sata ili nekog drugog ureaja obavljate transakcije u pokretu.

Zbog svoje praktinosti, popularnost mobilnih plaanja raste irom sveta, a poslednjih godina sve je vei broj opcija za mobilna plaanja koje su dostupne graanima Srbije. Google Pay je najnovije reenje iz ovog segmenta.

Google Pay je u namenjen korisnicima Android i WearOS operativnih sistema, koji su domunantni u Srbiji.

Beskontaktna Google Pay plaanja na domae trite donosi kompanija Mastercard, u saradnji sa partnerima iz bankarskog sektora. Plaanja Mastercard karticama preko Google Pay moi e da se obavljaju na svim lokacijama gde su beskontaktna plaanja prihvaena, tako da korisnici mogu da plaaju mobilnim telefonom koji inae nose sa sobom, ime se korisniko iskustvo pojednostavljuje i ubrzava.

Foto: Mastercard / Promo

Foto: Mastercard / Promo

Google Pay je dostupan korisnicima Android ureaja sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemom. Korisnici mogu da dodaju svoje debitne ili kreditne Mastercard kartice u sklopu Google Wallet (Google Novanik) aplikacije gde se one digitalizuju i postaju spremne za korienje.

Korienje i instaliranje potrebnih servisa je lako. Na svom Android ureaju otvorite Google Wallet, ili ga preuzmite iz Google Play prodavnice. Nakon toga, u aplikaciju dodajte svoju Mastercard karticu preko opcije „Add to Wallet“ (slikajte karticu ili podatke sa nje unesite runo). Nakon verifikacije od banke, Google Pay je spreman za korienje.

Korisnici jednostavno, pomou svojih telefona, mogu veoma lako da vre plaanje gde god je ono omogueno beskontaktno. Nema potrebe za novanicima, nije potrebna internet konekcija niti unoenje PIN kodova.

Sve to je korisnicima potrebno, da bi koristili Google Pay u Srbiji, jeste Mastercard kartica izdata od strane neke od banaka koje trenutno nude ovu uslugu: OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Potanska tedionica.

Foto: Mastercard / Promo

Foto: Mastercard / Promo

Bezbednost plaanja je vaan aspekt svakog plaanja, a Google Pay plaanja Mastercard karticama pruaju dodatni stepen bezbednosti, zahvaljujui tehnologiji tokenizacije. Pomenuta tehnologija titi informacije o korisniku kartice tako to broj rauna menja jedinstvenim tokenom, odnosno zamenskim brojem, tako da se pravi broj kartice ne razmenjuje sa trgovcem.

Tu su i druge mere zatite, kao to su verifikacija sa bankom prilikom dodavanja kartice u mobilni novanik, otkljuavanje telefona za potvrdu transakcije vee od 4.000 dinara, mogunost deaktiviranja usluge putem Google podeavanja u sluaju gubitka ureaja i tako dalje.

Uz Google Pay, svojim mobilnim telefonom sada moete beskontaktno da plaate u prodavnicama, gradskom prevozu i drugim lokacijama, a sve to na bezbedan i efikasan nain.[ad_2]

Source link

Slični članci

TRKA ZA TEHNOLOŠKU PREVLAST U SVETU Da li je internet postao politička glavobolja?

NinaG

Nakon Glavnog grada, Tivat i Bijelo Polje pokriveni One 5G mrežom

NinaG

Evo kome se kraljica samo javljala

NinaG