Biznis

Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor

Od 24. januara poreski obveznici imaju obavezu da prijave poslovni prostor i prostorije u kojima skladište i smeštaju robu, kao i onaj u kome obavljaju delatnost.

Na sajtu Poreske uprave Srbije (PKS) navodi se da se prijavljivanje vrši isključivo u elektronskom obliku, preko njihovog portala, prenosi Blic Biznis povizajući se na Tanjug.

Koristi se obrazac EP IPP koji se podnosi posebno za svaki prostor i prostoriju koji se nalaze van prijavljenog sedišta pravnog lica ili preduzetnika pre početka njihovog korišćenja.

Naglašeno je da se prijave odnose i na otvorene i na zatvorene prostore i prostorije gde se skladište ili smeštaju dobra.

Obveznik koji svoj poslovni prostor iznajmljuje drugome dužan je da prostor prijavi za obavljanje delatnosti iznajmljivanja, a zakupac da iznajmljeno prijavi za obavljanje delatnosti.

Organi i organizacije države, kao i teritorijalne autonomije ili lokalne samouprave, zatim javna preduzeća, odnosno direktni i indirektni budžetski korisnici, kao i finansijske institucije, ne podnose prijavu.

„Neprijavljivanje predstavlja krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe“, upozorili su iz PKS.

Izvor: biznis.rs

Slični članci

Saznajemo: Poljoprivrednici mogu da računaju na moratorijum za otplatu kredita, ovo su detalji

NinaG

UGLJA NEMA NI ZA LEKA Cena za tonu ide i do 26.000 dinara, čim stigne na stovarišta odmah se rasproda

NinaG

Poslovi koji svaku generaciju čine NAJSREĆNIJOM

NinaG