Vesti region

Problem e biti reen? Republika Srpska nabavlja krave – Biz

[ad_1]

Banjaluka — Ministar poljoprivrede, umarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Boris Paali govorio je o reenju problema pada proizvodnje mleka u Srpskoj.


Izvor: Tanjug

Foto: TORWAISTUDIO/Shutterstock

Foto: TORWAISTUDIO/Shutterstock

On je rekao da e taj problem biti reen programom podele junica farmerima i najavio da bi naredne godine u RS trebalo oekivati poveanje proizvodnje za pet miliona litara mleka, prenose banjaluke Nezavisne novine.

On je rekao da je do sada u RS stiglo oko 900 grla i da se program poveanja broja muznih krava u RS sprovodi u saradnji sa tri mlekare.

Paali je kazao da su u Hercegovinu stigla prva grla, a re je o 200 gravidnih krava simentalske rase, nabavljenih u ekoj i Austriji.

Nezavisne prenose da je ukupna investicija vredna oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka (664.680 evra), od ega je resorno ministarstvo obezbedilo oko 700.000 KM (357.904 evra), a ostatak sami proizvoai i lokalne zajednice.

„Oekujemo novih 1.000 junica naredne godine, koje e nakon telenja obezbediti novih pet miliona litara mleka“, naglasio je Paali, prenose Nezavisne.

Pratite nas na naoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i ukljuite se u nau Viber zajednicu.[ad_2]

Source link

Slični članci

Američki specijalci uspostavljaju štab u Albaniji

NinaG

Orban dobio podršku sa “neočekivanog mesta”

NinaG

U klinču epizoda 11: Dramatične posledice! (VIDEO) – Film – Region – Vesti

NinaG