Svet

Rusija poručuje: Nema ustupaka Americi

Postoji velika mogućnost da SAD i NATO neće želeti realno da sagledaju stav Moskve, ali ona nema nameru da ide na ustupke, saopštio je u intervjuu Sputnjiku zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov uoči samita Rusija-SAD u Ženevi.

Velika je verovatnoća da ćemo se, u potrazi za dodirnim tačkama, suočiti sa tim da naše kolege iz SAD i NATO-a ne žele realno da sagledaju šta nam je potrebno – rekao je Rjabkov, ocenjujući predstojeći sastanak.

– Međutim, mi, naravno, pod pritiskom i u režimu pretnji koje se stalno čuju na naš račun od strane zapadnih učesnika predstojećih kontakata, nećemo činiti nikakve ustupke – naglasio je zamenik šefa diplomatije.

Po njegovim rečima, “to je u potpunosti isključeno”.

– To bi značilo raditi protiv sopstvenih interesa, protiv interesa naše bezbednosti – naglasio je visoki ruski zvaničnik.

Rjabkov je izrazio žaljenje što SAD insistiraju na jednostranim ustupcima Rusije i umesto konstruktivnog stava, bave se spekulacijama, što ne može biti osnova za produktivnu diskusiju o bezbednostnim garancijama.

Podsetimo, Rusija i SAD će održati danas u Ženevi konsultacije o bezbednostnim garancijama koje je predložila Moskva, nakon čega će u Briselu biti održana sednica Saveta Rusija-NATO, a u Beču konsultacije na polju OEBS-a.

Izvora: vesti-online.com

Slični članci

Rusku šetnju svemirom prekinula loša baterija u odelu kosmonauta – Svet

NinaG

Iz urušenog rudnika zlata u Sudanu izvučeno 31 telo

NinaG

Jak zemljotres na Kritu

NinaG