Vesti

„Sestra Milka“ priznala da je zloupotrebljena: Njen snimak obišao je Srbiju, a evo šta se krije iza kulisa

[ad_1]

Milka M.

Foto: Printscreen/Twitter/Ivica Božić

Snimak žene koja tvrdi da u Nemačkoj dečaci moraju da idu u školu odeveni kao devojčice obišao je Srbiju i region. Milka M., samohrana majka dečaka sa autizmom, za “Vreme” priča kako je dvaput zloupotrebljena – jednom kao ilustracija za narativ o dekadentnom Zapadu, a potom izmišljotinom da je u pitanju ruska špijunka. Video je lansirao jedan od predvodnika litija u Beogradu koji je robijao zbog nasilja u porodici.

Milka M. još nije bila internet-senzacija kada je pre desetak dana prolazila Obrenovićevom ulicom u rodnom Nišu. U pešačkoj zoni prišla je štandu na kome su se prikupljali potpisi za zabranu Europrajda koji sredinom septembra treba da se održi u Beogradu. Milka se drži devize “živi i pusti druge da žive”, ali je protiv “nametanja” vrednosti i paradiranja homoseksualaca.

Bradati muškarac na štandu – i on protiv “nametanja” i paradiranja – ćaskao je sa Milkom, a onda ju je ubedio da je snimi. Njena priča bi, mislio je, mogla da doprinese opštoj stvari. Tako je nastao snimak za koji Milka M. danas kaže da nikad nije trebalo da bude objavljen na način na koji je to učinjeno. Tih 70 sekundi doneće joj sumnjivu slavu.

 

 

Čovek koji ju je snimao, Ivica Božić iz neformalnog udruženja “Antiglobalisti Srbije”, koje se pojavljuje kao jedan od organizatora litija u Beogradu, podelio je 20. avgusta video na Tviteru kao “svedočenje naše sestre Milke” koja je protiv “pederbala”.

Milka M. (38), koja skoro pola života živi u Minhenu kao samohrana majka sa sinom koji ima blagi oblik autizma, prvi put govori kako je došlo do snimka i zašto mnogo od rečenog nije tačno…

Tvrdi da je, posle dugog razgovora sa Ivicom Božićem u niškoj čaršiji, pristala da se načini kratki snimak, ali da se onda zbunila. Kaže da je nenašminkana (“kao da me izbacila poplava”) tražila da se na snimku zamagli njeno lice i da se ne otkriva njen identitet. To u razgovoru za “Vreme” potvrđuje i sam Božić.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.[ad_2]

Source link

Slični članci

Komentar Srbina izazvao je žustru polemiku na mrežama: Uporedio prajd i borbu za prava žena

NinaG

Milanović čestita Vučiću

NinaG

Kosovo: Prijave zbog ratnih zločina protiv potpredsednika Skupštine Srbije – Vesti

NinaG