Tehnologija

SOROŠ ULAŽE U TEHNOLOŠKE KOMPANIJE Povećao udeo u Amazonu, Salesforceu i Alphabetu

[ad_1]

Soros Fund Management povećao je svoje udele u akcijama velikih tehnoloških kompanija usled njihovog naglog rasta poslednjih nedelja, dodavši tome i više od 200 miliona dolara u akcijama American Campus Communitiesa.

Džordž Soros Foto: Tanjug/AP

Džordž Soros

Investiciona kompanija Džordža Soroša (92) povećala je svoje udele, između ostalih, u Amazonu, Salesforceu i Alphabetu. Sve tri kompanije sada su među 10 najvećih ulaganja fonda na kraju juna, prema regulatornoj prijavi u petak.

Blic preporučuje

Kompanija sa sedištem u Njujorku takođe je dodala novu poziciju od 20 miliona dolara u Tesli Ilona Maska, iako to predstavlja samo oko 0,4 odsto Soroševog portfolija američkih akcija vrijednog 4,6 milijardi dolara koji se smanjio za 664 miliona dolara u drugom kvartalu. Ostale nove investicije uključuju 168 miliona dolara akcija Alleghanya i 201,5 miliona dolara akcija American Campusa, koje je Blackstone pristao kupiti u aprilu, preneo je Bloomberg Adria.

Tehnološke akcije su porasle od početka ove godine, pri čemu je indeks Nasdaq 100 porastao za više od 20 odsto u odnosu na najnižu vrednost od sredine juna. Američke akcije napredovale su četvrtu nedelju zaredom, što je najduži niz nedeljnih dobitaka od novembra.

Većina Soroseve imovine u fondacijama

Investiciona kompanija poznatog milijardera i filantropa upravljala je s više od 28 milijardi dolara od početka 2022, uključujući javni i privatni kapital. Soroš je iskoristio svoje bogatstvo za finansiranje grupa koje promovišu pravdu, demokratiju, ljudska prava i progresivnu politiku kroz svoju Fondaciju za otvoreno društvo, prenosi Investitor.me.

Uložio je milijarde u svoje filantropske napore, a većina imovine njegove kompanije sada pripada fondacijama, a ne porodici Soroš. Njegovo lično bogatstvo procenjuje se na 8,5 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Želite da vam „Blic Biznis“ donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

[ad_2]

Source link

Slični članci

LG UltraGear 17G90K

NinaG

Tehnologija. Epl predstavio ajfon 14 pro i sat „ult – BBC News na srpskom

NinaG

Evo kome se kraljica samo javljala

NinaG