Vesti region

„SUTRA MOŽEMO PODIĆI OPTUŽNICU PROTIV VUČIĆA“ Ludilo u Hrvatskoj: Milanović izneo bestidne laži, pa napao predsednika Srbije | Najnovije vesti

[ad_1]

Aleksandar Vučić i Zoran Milanović


Foto: Profimedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Srbija nema pravo da podiže optužnice protiv hrvatskih ratnih komandanata i dodao da će Hrvatska sutra „ako bude loše volje“ optužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Mi imamo instrumente da reagujemo. Beograd, predsednik Aleksandar Vučić i njegovi saradnici su odlučili da je sada zgodan trenutak podići optužnice protiv četiri hrvatska ratna komandanata, od kojih ja dvojicu lično poznajem i mogu praktično garantovati, mogu dati ruku za njih da, recimo, nisu nacionalisti, da nisu odgovorni za ništa – rekao je Milanović u Varaždinu.

MILO PRELOMIO: Raspisani izbori – kreće trka za odbornička mesta

MILO PRELOMIO: Raspisani izbori – kreće trka za odbornička mesta

„ZAPADNJACI SE U BOSNI RASPOJASALI, MISLE DA JE NJIHOVA KUĆA“ Dodik rešio da sve do detalja objasni Putinu

„ZAPADNJACI SE U BOSNI RASPOJASALI, MISLE DA JE NJIHOVA KUĆA“ Dodik rešio da sve do detalja objasni Putinu

SDA MOLI SAD, EU I BRITANIJU ZA POMOĆ: Izetbegović kuje planove, Srbi na udaru

SDA MOLI SAD, EU I BRITANIJU ZA POMOĆ: Izetbegović kuje planove, Srbi na udaru

Milanović je ocenio da su optužnice još jedan razlog za sastanak hrvatskog Vijeća za nacionalnu sigurnost da bi se uskladila reakcija Zagreba.

On je rekao da uopšte ne želi da ulazi u tu vrstu rasprave jer „Srbija nema pravo podizati takve optužnice“.

– Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske ’95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta dela u kojima su navodno poginula neka deca – rekao je Milanović.

Dodao je da mu je žao zbog toga, ali da za to neće odgovarati hrvatski komandanti.

– Ja nikad ne idem na tu bednu patetiku da spominjem hrvatsku decu kao žrtve u ratu. Postoje deca, ljudi, građani, postoje hrvatska deca, ali ako čuješ nekoga da govori “srpska deca“ u političkom diskursu, znaj da je to varalica i to opasna varalica – poručio je Milanović.

Izrazio je nezadovoljstvo reakcijom hrvatske vlade i upitao šta će Hrvatska preduzeti da zaštiti svoje zapovednike.

Prema njegovim rečima, poenta je u tome da Srbija sebi uzima za pravo da sudi za sve događaje koji su se dogodili bilo gde na prostoru bivše Jugoslavije i bilo kad.

– Hrvatska to ne radi, mada je u puno jačoj političkoj i opšte jačoj poziciji od Srbije, zato što pokušavamo igrati fer – rekao je Milanović.[ad_2]

Source link

Slični članci

U Crnoj Gori rekord, kod Bugara najviše od 1998. godine – Biz

NinaG

Ozbiljno ćemo razmisliti da pozovemo i zemlje iz EU u O. Balkan

NinaG

DODIK PROTIV DOLASKA VOJNIKA BUNDESVERA: Nemačka ne može u Bosni da ima poverenje Srba i Republike Srpske | Najnovije vesti

NinaG