Nekretnine

Ulaganje novca: Saveti

[ad_1]

IMATE 20.000 EVRA? Stručnjak otkrio kako da ih NAJBOLJE ULOŽITE u ovo LUDO VREME

Ilustracija, Foto: Profimedia

U šta ulagati i gde sa ušteđevinom u vreme krize jedno je od češće postavljanih pitanja tokom prethodnih meseci, ali i godina imajući u vidu i korona pandemiju. Mogućnosti su brojne i kreću se od ulaganja u novi posao, nekretnine, investicione fondove, štednje u banci… Pitanje je samo šta želite i koliki rizik ste spremni da ponesete.

Finansijski savetnik sa portala Kamatica, Dušan Uzelac za „Blic Biznis, kaže da su nekretnine prvi izbor većine građana Srbije. Naglašava da kada se kaže nekretnina, ne mora da znači odmah stan u centru grada, već da to može biti plac na periferiji grada ili njiva. Sve to u zavisnosti od onoga čime ljudi žele da se bave.

– U Srbiji građani najčešće biraju nekretnine kao najsigurniji način jer nemaju dovoljno znanja o drugim mogućnostima ulaganja. A svakako, to je mnogo isplativije nego da novac ostane u bankama – kaže Uzelac.

Kao jedan od najsigurnijih načina da se zaradi bez mnogo rizika, Uzelac navodi pokretanje sopstvenog biznisa.

– Preduzetništvo je najbolji način da se uloženi novac obrne – kaže Uzelac.

Evri, Evro, Euro, Novac
foto: Profimedia

Na naše pitanje šta bi on uradio sa ušteđevinom od 20.000 evra, rekao je upravo to, da bi pokrenuo sopstveni biznis.

– Sa tolikim novcem danas i nije dovoljno kupiti nekretninu, ali bi možda mogao da se kupi deo nekog prostora ili stana koji bi se iskoristio, recimo, za izdavanje „stan na dan“. Ili je moguće kupiti plac na periferiji grada. Ali svakako je najbolje uložiti u pokretanje nekog svog posla – naveo je Uzelac.

Pitali smo ga i o ulaganju u tržište kriptovaluta koje je sve popularnije.

– Moguće je uložiti u kriptoberzu, iako neko nema mnogo znanja o tome, ali to bi bilo kockanje – kaže Uzelac.

Naglašava i da uvek treba imati na umu razliku između investiranja i kockanja. Jer, kako kaže, investiranje podrazumeva promišljenost o poslu u koji se stupa, dok bi kockanje bilo ulaganje novca u oblast koja se ne razume dovoljno, a očekuješ dobit

Univerzalne formule za sigurno ulaganje nema jer rizici uvek vrebaju. Zato je najvažnije poći od ličnih afiniteta, a zatim i pripremiti dobar plan koji podrazumeva faktor rizika investicije, vremenski okvir investicije i druge elemente, ali i spremnost za potencijalni neuspeh.

Bonus video:

REDAKCIJA 13.09.2022. 3. DEO

54:26

REDAKCIJA 13.09.2022. 3. DEO

(Espreso/Blic)[ad_2]

Source link

Slični članci

Renovirali smo tu ŠUPU i tu smo se izdvojili

NinaG

Protest i odustajanje od prodaje RŽR Ljubija | Info

NinaG

FOLK ZVEZDA REŠILA DA ULAŽE U NEKRETNINE! Dara na Fruškoj gori gradi kuću od 500.000 EVRA!

NinaG