Nekretnine

USPORAVA GRAĐEVINSKA AKTIVNOST U SRBIJI U junu izdato 10 odsto manje dozvola nego 2021. godine

[ad_1]

U junu mesecu 2022. izdato je 2 187 građevinskih dozvola, što predstavlja smanjenje od 9,7% u odnosu na isti period prethodne godine. Od ukupnog broja dozvola izdatih u junu, 78,1% dozvola odnosi se na zgrade, a 21,9% na ostale građevine.

 Foto: P. Dedijer / RAS Srbija

Ako se posmatraju samo zgrade, 79,0 odsto dozvola izdato je za stambene, a 21,0% za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (75,4 odsto), piše Republički zavod za statistiku.

Blic preporučuje

Prema dozvolama izdatim u junu 2022. u Republici Srbiji, prijavljena je izgradnja 3 629 stanova, s prosečnom površinom od 71,9 kvadrata. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 8,9 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 142,6 kvadrata, a 90,0 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 63,8 kvadrata.

Predviđena vrednost radova u milionima dinara Foto: RZS / screenshot

Predviđena vrednost radova u milionima dinara

Predviđena vrednost radova novogradnje u junu 2022. iznosi 81,5% od ukupno predviđene vrednosti radova. Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 26,5 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Zlatiborska oblast (13,9 odsto), Rasinska oblast (12,2 odsto), Južnobačka oblast (8,6 odsto) i Sremska oblast (7,1 odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 odsto do 5,7 odsto.

Želite da vam „Blic Biznis“ donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

[ad_2]

Source link

Slični članci

Novak Đoković iskeširao 10 miliona evra za stan u Crnoj Gori, a lokacija i detalji obaraju s nogu

NinaG

Procedura za mlade roditelje i njihovu prvu nekretninu

NinaG

Stan princeze popa konačno na prodaju: Gleda na zaliv, košta 2 miliona, a prate ga ove kontroverze

NinaG