Vesti

„Uveren sam da Srbija neće okrenuti leđa Rusiji“

[ad_1]

Tanjug

Aleksandar Bocan-Harčenko

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je uveren da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

Bocan-Harčenko smatra da je Vučićev stav sasvim jasan i definitivan u kontekstu linije koju Srbija vodi strateški, dugoročno i koju Srbija nije napustila, uključujući ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

– Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim, postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan i ima razloga da očekujemo da će se tako nastaviti – rekao je Bocan-Harčenko za televiziju Rusija-24.

Ruski ambasador kaže da je Zapad sve zahteve evropskog puta prema Beogradu sveo na tri: pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske.

Dodao je da su to zahtevi koji su “najosetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd”.

[ad_2]

Source link

Slični članci

„Sastavilo se nebo sa zemljom, ono u životu nisam video“: Nevreme protutnjalo Srbijom, 1.000 kuća bez struje

NinaG

Objavljen školski kalendar: Đaci još nisu seli u klupe, a poznato kad će prvi raspust

NinaG

„SHVATAJU DA NEMAJU PODRŠKU“ Evropa i SAD napuštaju Kurtija? Stručnjaci saglasni: Srbija ne popušta | Najnovije vesti

NinaG