Vreme

Vremenska prognoza za septembar 2022 | Vremenska prognoza

[ad_1]

Objavljena je sezonska vremenska prognoza za septembar 2022. godine.

 Vremenska prognoza za septembar 2022
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da će temperature u septembru biti prosečne i slične onima poput prethodne 2021. kada su temperature dostizale čak 30 stepeni. Prema ovoj sezonskoj vremesnkoj prognozi u Srbiji će u septembru biti prosečno toplo i vlažno. Tokom prve polovine meseca, prema vremenskoj prognozi za septembar očekuje se nastavak kasnog leta, dok padavina, kao ni tokom leta, neće biti mnogo.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini očekuje se da vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha iznosi oko 13.6 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Na području Beograda i široj okolini, prema vremenskoj prognozi za septembar očekuje se da srednja maksimalna temperatura vazduha tokom iznosi u proseku 23.7 stepeni, a maksimalna temperatura biće samo 29 stepeni. Osim toga, mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko pet milimetara nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

(MONDO)

Inicijalizacija u toku…[ad_2]

Source link

Slični članci

RHMZ upozorenja kiša u narednih sat vremena | Vremenska prognoza

NinaG

FUJ! Kirjos je zbog OVOGA dobio jednu od najvećih kazni u ISTORIJI US OPENA! A onda je počeo da tera devojku iz boksa… (VIDEO)

NinaG

Vremenska prognoza za 18 avgust | Vremenska prognoza

NinaG